Lippukunnan kuulumisia 2017

Vuosi 2016 meni kyllä sellaisella vauhdilla ohi, että huh huh. Lippukunnan toiminnassa oli täysi liekki päällä. Meillä oli oman toiminnan lisäksi mm. keväällä järjestettävänä piirin kevät-partiotaitokilpailut Kytevä –kiitos kaikille talkoolaisille - ja heinäkuussa osallistuttiin Suomen suurimpaan nuorisotapahtumaan ja Suomen toiseksi suurimpaan yleisötapahtumaan Roihu 2016- partioleirille. Mikä huikea kokemus!

 

Vuosi 2017 ei onneksi ole niin tohinapitoinen. Olemmekin saaneet nyt välivuoden jälkeen herätettyä lippukunnan Nuotiotarpeet-lehden henkiin. Tänä vuonna täytyy panostaa nimenomaan lippukunnan viestintään, koska vuosi on ainutlaatuinen: lippukuntamme täyttää pyöreitä. Juhlistamme 70-vuotista taivalta. 

 

Juhlavuoden kunniaksi onkin suunnitteilla monia tapahtumia, jotka toivottavasti eivät mene teiltä ohi. Suunnitelmissa on näyttely ja partiomessu partioviikolla ja heinäkuun lopussa perinteinen kesäleiri, Aihki. Tänä vuonna leiri totteleekin nimeä Juhla-Aihki.  Näistä tapahtumista tulee lisätietoa piakkoin,joten kannattaa pitää somekanavat viritettyinä. 

 

Tänä vuonna juhlii myös meidän rakas isänmaa, joka on päässyt kunnioitettavaan 100 vuoden ikään. Suomea juhlitaan monessa eri tapahtumassa. Mekin haluamme juhlia 100-vuotiasta Suomea, joten meilläkin tulee tapahtumia liittyen Suomen juhlistamiseen. 4.2 järjestimmekin osana Suomen luonnon päiviä avoimen retkipäivän Petäjäsaareen. Seuraava on tiedossa toukokuussa. 

 

Lippukunnan toimintasuunnitelma ja tapahtumakalenteri löytyy toimintaosiosta.

 

Olemme hakeneet  ja saaneet Tylypahka -investointihankkeen kautta rahoituksen kalustohankintoihin.  Rahoituksella hankimme kolme kappaletta laavuja, uuden puolijoukkueteltan kaminalla, tietokoneen ja tykin. Retkeilytavaroiden hankinta helpottaa meidän ryhmien retkeilyä, koska kyllä uusien majoitteiden kanssa on helppo lähteä retkelle, kun tietää pysyvän hyvässä suojassa. 

 

Partio on monipuolinen harrastus ja tueksi hankimme myös tietokoneen ja tykin, joiden avulla ryhmät pystyvät mm. kirjoittamaan juttuja Nuotiotarpeisiin. Leader Pohjoisin Lappi rahoittaa hankkeen kokonaiskustannuksista 75% ja 25% toteutetaan talkootyönä.

 

Oikein mukavaa partio-juhlavuotta meille kaikille,

toivottaa Lippukunnanjohtaja Tommi Saatio