Pestit

Partio on maailmanlaajuista vapaaehtoistoimintaa. Toimintaa pyörittävät pestatut henkilöt. Pestit ovat kertaluontoisia tai jatkuvia tehtäviä. Tavallisesti pestit Lapin Kiehisissä ja Kivekkäissä kestävät yhden toimintakauden. Monesti pestissä ollaan muutamia toimintakausia peräkkäin. Esimerkiksi lippukunnanjohtaja, sihteeri, ryhmänjohtaja ja leirinjohtaja ovat pestejä. Antamalla aikaasi partiolle, tuet nuorten kasvua ja kehitystä.

Sopiiko jokin avoimista pesteistä sinulle? Kiinnostuksen herätessä ole yhteydessä lippukunnanjohtajaan (katso Yhteystiedot).


Avoimet pestit

Akela

Akela on sudenpentulauman johtaja. Akeloja voi olla lippukunnassa yksi tai useita riippuen ryhmien määrästä. Lippukunnassamme suositaan parijohtajuutta, eli jokaisella ryhmällä on kaksi johtajaa, jotka jakavat vastuun. Parijohtajuus vähentää pestin viemää aikaa ja helpottaa toimintaa ja sen suunnittelua. Sudenpentuohjelmasta voit lukea lisää www.ohjelma.partio.fi. Pestiin on tarjolla koulutusta.

Sampo

Sampo on seikkailijajoukkueen johtaja. Sampoja voi olla lippukunnassa yksi tai useita riippuen ryhmien määrästä. Lippukunnassamme suositaan parijohtajuutta, eli jokaisella ryhmällä on kaksi johtajaa jotka jakavat vastuun. Parijohtajuus vähentää pestin viemää aikaa ja helpottaa toimintaa ja sen suunnittelua. Seikkailijaohjelmasta voit lukea lisää www.ohjelma.partio.fi. Pestiin on tarjolla koulutusta. 

Samoajaluotsi

Samoajaluotsin tehtävänä on vastata lippukunnan samoajatoiminnasta. Samoajat ovat 15-18 vuotiaita partiolaisia. Samoajat toteuttavat omaa ohjelmaansa luotsin tukemana. Samoajat ovat myös ryhmänohjaajia tarpojille, joten pestissä toimit yhteistyössä Tarpojaluotsin kanssa. Samoajaohjelmasta voit lukea lisää www.ohjelma.partio.fi. Pestiin on tarjolla koulutusta. Perehdyttäminen pestiin syksyllä 2015.