Tervas

Hei!

Aloitan tällä kirjoituksella lippukunnan oman blogin. Ensiksi muutama sana siitä mistä on kyse. Tämä on lippukunnan blogi, johon kirjoittaa mahdollisimman moni eri ryhmästä mm. johtajisto, hallitus, vanhemmat jne. Näin saadaan aikaan toivottavasti hyvä blogi, joka antaisi mahdollisimman kattavan kuvan meidän lippukunnasta.

Itse olen ollut kohta vuoden lippukunnan toiminnassa mukana. Kaikkihan alkoi siitä, kun lähdimme yhdessä vaimoni kanssa ilmoittamaan lapsia mukaan partioon. Kuulimme, ettei sudenpennuilla ollut vetäjää. Hetken harkittuamme meistä molemmista tuli sudenpentulauman vetäjiä. Itselläni oli partiotausta takana, mutta se ei ole mikään vaatimus ryhmänvetämiseen. Oma innostus riittää vallan mainiosti. 

Moni aikuinen liittyykin tällä tavoin partioon. Monet lippukunnat tarvitsevat aikuisia ryhmiä vetämään, meidän lippukuntamme ei ole poikkeus. Jäsenmäärän kasvattaminen tapahtuu lähinnä ottamalla uusia ryhmiä mukaan toimintaan. Nämä uudet ryhmät tarvitsevat aikuisia vetäjiä. Syksymmällä on tarkoitus aloittaa aikuisille suunnattu partiotoiminta, jos tähän on kiinnostusta seuraa tarkkana tarkempaa tiedotusta asiasta.

Halusin vaikuttaa lippukunnan asioihin, joten hallitukseen oli päästävä. Puheenjohtajan paikkaa en aluksi haaveillut, mutta siihen tehtävään minut myöhemmin valittiin. No, ainakin pääsen seuraamaan päätöksen tekoa aitiopaikalla. Kohta paukkuu kokonainen vuosi lippukunnan toiminnassa rikki, enkä ole katunut toimintaan mukaan lähtemistä. Se on tarjonnut uusia kokemuksia, ystäviä ja mukavaa tekemistä lasten kanssa.

Toivoisinkin, että syksyllä partiotoiminnan alkaessa mahdollisimman moni vanhempi antaisi aikaa lapsilleen ja lähtisi mukaan lapsensa partioharrastukseen esimerkiksi kysymällä mitä tänään tuli tehtyä?, pyytämään tarvittaessa opettamaan opitut taidot taikka lähtemällä mukaan toimintaan. Partio on oivallinen koko perheen harrastus.

 

Partioterveisin Tommi Saatio